کارگروه
اطلاعات راجع به رشته های علوم پایه و کاربرد آن
برای کسانی که اطلاعات کمی راجع به برخی از رشته های علوم پایه و همچنین بازار کار این رشته ها اطلاعاتی دارند برای دیگر دوستان در این قسمت قرار دهند.
 

معرفی رشته کارتوگرافی

کاربر حذف شده
14 سال پیش در تاریخ: سه شنبه, اسفند 17, 1389 2:4



در تعریفی که در کنفرانس های بین المللی کارتو گرافی ارایه شده و هم چنین از طرف سازمان ملل متحد مورد تایید قرار گرفته است،کارتو گرافی علم و هنر و فن تهیه نقشه تعریف شده که کلیه مراحل تهیه نقشه یعنی ژئودزی ،عملیات زمینی ،فتو گرامتری ترسیم و چاپ را شامل می شود.


البته در یک تعریف خاص تر مراحل بعد از برداشت زمینی و فتوگرامتری را که همان ترسیم و چاپ نقشه  است،کارتوگرافی می گویند.در واقع تهیه نقشه از یک منطقه شامل دو گروه فعالیت مجزاست.یکی جمع آوری اطلاعات توسط مهندسین نقشه بردار و دیگری ترسیم نقشه بر اساس آن اطلاعات که کار کارتوگراف است.اطلاعاتی که توسط نقشه برداران گردآوری می گردد برای همه قابل استفاده نیست و این کارتو گراف است که این داده های خام را می پروراند و به نقشه هایی گویا و مطلوب تبدیل می کند.


کار کارتوگراف شامل تنظیم پیش نویس ،ترکیب اطلاعات،استفاده از نقشه ها و مدارک مربوطه ، انتخاب شبکه ، تعیین علایم و نوشته ها ، هماهنگی اطلاعات موجود در نقشه،طراحی اطلاعات حاشیه نقشه، انتخاب روش ترسیم و چاپ و تکثیر آن می شود.



این رشته با همه زیباییهاش هنوز برای خیلی از پشت کنکوری ها - اقشار تحصیلکرده و مسوولین ناشناخته است و تصورشون اینه که یکی از شاخه های گرافیکه!!!
هنوز ادامه تحصیل در همین رشته بعد از کارشناسی وجود نداره مگه این که  تو رشته ارشد سنجش ازدور یا گرایش های دیگه جغرافیا و یا برنامه ریزی محیط زیست ادامه بدهید.
قبل از انقلاب برای این رشته از بچه های رشته طبیعی(تجربی الان) و ریاضی- فیزیک می گرفتن اما الان فقط از رشته ادبیات و علوم انسانی.


کارتوگرافی توی دانشگاه های دولتی فقط توسط دانشگاه تهران ارائه می شه و دانشگاه آزاد واحد شهر ری هم داره 
درس کارتوگرافی در گرایش های دیگه جغرافیا - نقشه برداری - منابع طبیعی - محیط زیست - معدن ووو در حد2 - 3واحد ارائه می شه


 رقیبهای اصلی ما : مهندسین نقشه بردار و دوستان محیط زیستی و مهندسان معدن و .....که در زمینه نقشه ، تجربی کار کرده اند .
این رشته بیشتر متکی به دانش امار و ریاضی و مهارت های عملی(سخت و نرم افزاری) هست و تاکید می شه که دوستانی که ریاضی متوسطی دارن حتما بیان.
همه جا اطلاعات شغلی موثرو در این رشته هم دانستن مطالب نظری ازجمله جغرافیا و زمین شناسی و محیط زیست و علوم اجتماعی و گرافیک و مسائل نقشه برداری (ژئودزی و فتوگرامتری و هیدروگرافی ) و موثره


محل فعالیت شغلی این رشته :


هر جایی که با نقشه و تولید آن سروکار دارند مثل بعضی وزارتخانه ها نظیر وزارت کشور (استانداری و فرمانداری و شهرداری) وزارت صنایع و معادن و وزارت نیرو در بخشهای مختلف آب و برق گاز و وزارت راه و سازمان محیط زیست و سازمان نقشه برداری



حذف ارسالي ويرايش ارسالي