فریم ورک لاراول

علی رفامی

علی رفامی

در کارگروه: آموزش طراحی سایت و آموزش php
تعداد ارسالي: 1
7 سال پیش در تاریخ: پنجشنبه, خرداد 24, 1397 14:38

لاراول به انگلیسی Laravel یک چارچوب متن باز (PHP)  است که توسط تیلور اوتول، برای توسعه نرم‌افزارهای وب بر پایه معماری MVC طراحی شده است. بعضی از ویژگی های لاراول به صورت ماژولار و بسته بندی شده ارائه شده است. در مارس 2015، لاراول به عنوان معروف ترین فریم ورک php شناخته شد، سایر فریم ورک های محبوب از قبیل symfony2,Nette,CodeIgniter,Yii2 و سایر فریم ورک ها بودند.


کدهای باز لاراول برروی github میزبانی می شود. و تحت لیسانس MIT License ارائه شده است.


 


تاریخچه لاراول


تیلور اوتول برای این لاراول را ساخت تا تلاش کند یک راه حل پیشرفته تر از فریم ورک CodeIgniter را ارائه کرده باشد. اولین نسخه آزمایشی لاراول در 9 ژوئن 2011 در دسترس قرار گرفت. و در یک ماه بعد نسخه کامل شده لاراول ریلیز شد. لاراول 1 شامل مکانسیم های مدل، ویو، سشن، و مسیریابی بود ولی فقدان وجود کنترلر در آن باعث شد تا حالت فریم ورک MVC واقعی خود را از دست بدهد.


لاراول 2 در سپتامبر سال 2011 همراه با بهینه سازی های متعدد منتشر شد. ویژگی اصلی آن وجود کنترلر ها در آن بود، که لاراول 2 را به طور کامل جزء فریم ورک ها قرار می داد. امکان دیگری که در آن به وجود آمد سیستم قالب بندی آن به نام blade بود، همچنین در لاراول 2 استفاده از پکیج ها همان طوری که کم تر از آن ها پشتیبانی می شد به طور کامل از بین رفت.


لاراول 3 در فوریه سال 2012 منتشر شد، ویژگی مهم آن استفاده از خط فرمان CLI بود که با نام artisan شناخته شد. پشتیبانی داخلی از مدیریت سیستم بانک اطلاعاتی، و migration ها، لایه های بانک اطلاعاتی، پشتیانی از رویدادها و سیستم پکیجینگ که bundle نامیده می شد. محبوبیت لاراول را در بین کاربران بالا برد.


لاراول 4، بر پایه کدهای Illuminate در می سال 2013 منتشر شد. این نسخه به طور کامل مجددا بازنویسی شده بود. امکانات migrate به طور جداگانه در composer قرار گرفت. امکاناتی نظیر ارسال به ایمیل به چند شیوه متفاوت و پشتیبانی از حذف شدن با تاخیر رکوردهای بانک اطلاعاتی به عنوان  soft deletion از دیگر امکانات آن بود.


لاراول 5 در فوریه سال 2015 منتشر شد. این نسخه با تغییر شماره نسخه 4.3 بود. از امکانات این نسخه پشتیبانی از برنامه ریزی برای دوره اجرای وظایف از طریق پکیج Scheduler بود. بهینه شدن پکیج های assets از طریق Elixir و سیستم ورود کاربری به راحتی از طریق پکیج Socialite package قابل کنترل شده بود. لاراول 5 همچنین ساختار درختی را برای ساخت نرم افزار معرفی کرد.


لاراول 5.1 در سال 2015 منتشر شد، این نسخه با پشتیبانی طولانی همراه است و باگ های زیادی در این نسخه برطرف شده، لاراول برنامه ریزی کرده تا در هر دوسال یک نسخه از آنرا منتشر کند.


 


 


ویژگی های فریم ورک لاراول



  • استفاده از بسته های نرم افزاری از زمان لاراول نسخه 3 فراهم شد. با این ویژگی می توان به راحتی اپلیکیشن های تجاری را به وجود آورد. از نسخه 4 سیستم composer ها به لاراول اضافه شد.

  • ORM نقشه ارتباط بین اشیا: یک ویژگی پیشرفته پیاده سازی شده از php  برای الگوی فعالیت رکوردها در بانک اطلاعاتی است.

  • ساخت query : از نسخه لاراول 4 به وجود آمد. که امکان دسترسی مستقیم به ORM  ها را می داد. به جای تایپ مستقیم SQL QUERY ها لاراول این امکان را  می دهد تا کوئری ها با برنامه تر ساخته شوند و برای استفاده های مجدد ذخیره سازی گردند.

  • مسیریابی بازگشتی که رابطه بین لینک ها و مسیرها را تعریف می کند.

  • موتور قالب blade که به راحتی چند تا از مدل های داده ای را با محصول نهایی ویو ترکیب می کند.

  • migrate ها برای طرح بانک اطلاعاتی هستند. و به تغییر بانک اطلاعاتی بر اساس کدها کمک می کنند.

  • ...


 


 


artisan CLI در لاراول چیست؟


به خط فرمان لاراول (CLI) ، Atrisan گفته می شود. که در لاراول 3 با یکسری محدودیت ها معرفی شد. لاراول بعدها به یک معماری بر پایه composer ها مهاجرت کرد که اجازه می داد artisan با اجزا فریم ورک symfony ترکیب شود، درنتیجه در لاراول 4 ویژگی های تجاری artisan به لاراول 4 اضافه شد.


عمل بینی جراحی بینی کاشت مو


حذف ارسالي ويرايش ارسالي
داریوش حقی

داریوش حقی

در کارگروه: آموزش طراحی سایت و آموزش php
تعداد ارسالي: 1
6 سال پیش در تاریخ: شنبه, تير 16, 1397 17:6

ممنون مطلب مفیدی بود


حذف ارسالي ويرايش ارسالي