با وجودی که ژن های زیادی به عنوان مسوول گلدهی شناسایی شده است. پژوهشگران دانشگاه ویسکانسین ژن دیگری را شناسایی کردند, که vin3 نامیده شده. ژن vin3 منجر به متوقف شدن عمل ژن دیگری (به نام flc) میشود که وظیفه آن تولید پروتئینی است که جلوی گلدهی را میگیرد. پروفسور "ریچارد آماسینو" بیوشیمیست دانشگاه ویسکانسین توضیح میدهد: "این بخشی از سازوکاری است که طول دوره سرما را اندازه میگیرد."
دوره سرمایی که برخی گیاهان برای گلدهی به آن نیاز دارند اصطلاحا "ورنالیزاسیون" نام دارد.
برخی گونه های گیاهی در پاییز رشد میکنند و در زمستان به خواب میروند. این گیاهان باید مجهز به سیستمی باشند که بر اثر یک موج گرمای موقتی "اشتباها" به گل نروند. به گفته پروفسور آماسینو, ژن vin3 بخشی از سیستمی است که سپری شدن کامل زمستان را تشخیص میدهد. وی که این ژن را به کمک همکارش "سیبوم سونگ" مکان یابی کرده, میگوید این ژن تنها زمانی فعال میشود که گیاه یک دوره سرما را تجربه کرده باشد.
آنها این ژن را در یکی از ارقام گیاه "آرابیدوپسیس" (گیاهی وحشی از تیره کلم که دو بار در سال به گل میرود) سویه های جهش یافته بدون ژن vin3 اصلا به گل نرفتند. به اعتقاد گروه پژوهشی آماسینو, پروتئین ساخته شده توسط ژن vin3 پروتئین ژن flc
(که با نام هیستون ها شناخته میشوند) را تغییر میدهد.
در پاییز ژن flc به شدت فعال است, ولی در بهار بعد از ورنالیزاسیون, عمل ژن flc متوقف میشود و لذا گیاه به گل میرود.
در پژوهش دوم (چکیده انگلیسی) که در موسسه جان اینز در انگلستان انجام شد, گروه پژوهشی تغییرات شیمیایی را که گیاه میتواند به کمک آنها گذراندن دوره سرما را "به یاد بیاورد" بررسی کردند. آنها در پژوهشهای پیشین خود دو ژن vrn1 و vrn2 را به عنوان ژن های موثر در گلدهی شناسایی کرده بودند. در این پژوهش اخیر آنها دریافتند که ژنی که h3 نامیده شده و عامل تغییرات شیمیایی در هیستون است, مانند نوعی حافظه عمل میکند که گیاه به کمک آن میتواند تشخیص دهد که یک دوره طولانی سرما را سپری کرده است.
پروفسور "کارولین دین" سرپرست تیم پژوهشی جان اینز, این پدیده را چنین تشریح میکند: "در سرمای شدید انگلستان ما منتظر نشانه های بهار هستیم تا بتوانیم سرما را فراموش کنیم. اما گیاهان به عکس عمل میکنند: آنها سرما را به خاطر میسپارند تا بتوانند در زمان مناسب به گل بروند. شناختن ماهیت این پدیده علاوه بر این که از ارزش علمی بالایی برخوردار است, از نظر کاربردی هم اهمیت دارد, چرا که زمان گلدهی بر میزان محصول اثر قابل ملاحظه ای میگذارد