چگونگی تغذیه برای انسان بخصوص یوگی ها در سلامت روح و زیبایی جسم بسیار مهم است، امروز نیز این بحث را پی میگیریم و به چند نکته اساسی اشاره می نماییم
چه آگاهی است که میتواند راه گشای ما در تغذیه صحیح گردد. گفتیم همواره باید غذایی را انتخاب کنیم که برای بدن مقوی و مفید باشد و عین حال، کم خوری نماییم تا احساس آرامش خیال و سبکی بنماییم
زیرا غذای کامل و مفید هنگامی اثر نیکو بر جای میگذارد که در حد متعادل باشد و باعث ناراحتی نگردد . توجه نمایید اگر چنین احساسی داشتید، بدانید که حتما از غذایی استفاده نموده اید که پر حجم و سنگین و قوی بوده است همانطور که گفتیم مواد غذایی هنگامی که شکل طبیعی خود را از دست داده و به اشکال غیر طبیعی عرضه میگردد، خاصیت اولیه خود را از دست میدهند به عبارت دیگر و روشن تر خصوصیات خود را از دست میدهند و به این ترتیب جز مصرف انرژی در هضم آن خاصیت دیگری ندارد
باید دانست که تغییر شکل دادن به مواد غذایی از طریق کنسرو کردن، تخمیر، دود دادن، ضدعفونی معطر کردن و حتی پختن باعث بی جان شدن و در نتیجه بی خاصیت کردن مواد غذایی طبیعی میگردد از طرفی قهوه مشروبات الکلی مواد غذایی پر پروتئین نیز که موجب تحریک می شوند، نیروی جسم را کاهش داده و به عبارت دیگر درون انسان را تهی میکنند
باید توجه داشت که مصرف غیر متعادل و معقولانه گوشت سرخ و سفید نیز فایده بخش نیست، چرا که عقیده یوگی ها اینست که این مواد متشکل از پروتئین غیر مرغوب است که در جذب آن انرژی بیش از حد معمول صرف گردد
با این حال توصیه میکنیم که همواره از تنوع غذاها بکاهید و توجه داشته باشید که هرچه غذا ساده تر و از عناصر کمتری تشکیل شده باشد هضم و جذب آن آسان صورت میگیرد و نتیجه ای بسیار عالی برجای مینهد که انعکاس آن مستقیما در روح و جسم دیده خواهد شد.