اگر مادری که به نوزاد خود شیر میدهد شاغل نیز باشد و در ایام ماه رمضان روز پرکاری را در گرمای هوا طی کند بهتر است روزه نگیرد زیرا روزه گرفتن در این شرایط به میزان شیر مادر آسیب میزند؛ اگر یک مادر شیرده روزه نگیرد چیزی را از دست نداده است و مطابق قوانین شرع برای مادری که به نوزاد خود شیر میدهد روزه گرفتن واجب نیست.
یک متخصص اطفال گفت: سلامت شیرخواران تا 6 ماهگی به شیر مادر وابسته است اگر حجم شیر مادران با روزهداری کاهش پیدا نمیکند روزه داری مانعی ندارد در غیر این صورت باید با پزشک مشورت کنند.
احمد صفرزاده درگفتوگو با فارس درباره روزهداری مادران شیرده اظهار داشت: مادری که به نوزاد خود شیر میدهد نسبت به یک فرد عادی به کالری بیشتری نیاز دارد و بدن او به مایعات بیشتری احتیاج پیدا میکند.
وی افزود: اگر مادری که به نوزاد خود شیر میدهد شاغل نیز باشد و در ایام ماه رمضان روز پرکاری را در گرمای هوا طی کند بهتر است روزه نگیرد زیرا روزه گرفتن در این شرایط به میزان شیر مادر آسیب میزند؛ اگر یک مادر شیرده روزه نگیرد چیزی را از دست نداده است و مطابق قوانین شرع برای مادری که به نوزاد خود شیر میدهد روزه گرفتن واجب نیست.
این متخصص اطفال بیان کرد: آنچه در رشد نوزاد مؤثر است، میزان شیر دریافتی از مادر است بنابراین اگر مادری روزه بگیرد و میزان حجم شیر او آسیب نبیند همچنین نوزاد او به طور مرتب از شیر مادر تغذیه کند و دفعات ادرار و مدفوع آن تغییری نیابد یعنی روند رشد نوزاد به درستی ادامه پیدا کند روزه گرفتن مادر تأثیر منفی بر رشد نوزاد نخواهد داشت. مادران شیرده باید توجه داشته باشند که کیفیت و حجم شیردهی بر روی رشد نوزاد اثر مستقیم دارد.
صفرزاده درباره وعدههای غذایی مادران شیردهی که روزه میگیرند،اظهار داشت: اگر کوچکترین مشکلی در هنگام روزهداری برای یک مادر شیرده به وجود بیاید تغذیه نوزاد دچار مشکل میشود پس اولویت نخست مادران شیرده باید تغذیه نوزادشان باشد، مادران شیرده باید توجه کنند که اگر گرفتن روزه حجم شیر آنها را کاهش دهد ممکن است این وضعیت تغذیه نوزاد را به سمت شیر خشک ببرد.
وی ادامه داد: مادران شیردهی که در ماه رمضان روزه میگیرند باید توجه داشته باشد که از حضور در محیط های گرم پرهیز کرده و در فاصله افطار تا سحر از غذاهایی تغذیه کنند که کالری کافی را به بدن آنها برساند همچنین نوشیدن حجم کافی مایعات برای جلوگیری از کاهش آب بدن مادر در فاصله بین افطار تا سحر بسیار تأکید میشود.
صفرزاده تصریح کرد: زمان شیردهی نوزادان دو سال است که در سال نخست تولد، شیرمادر غذای اول و تغذیه کمکی غذای دوم نوزاد است ولی باید توجه داست که در 6 ماه نخست تولد، تغذیه نوزاد فقط باید با شیر مادر انجام شود و در سال دوم تولد، تغذیه کودک با غذا بیشتر از شیر مادر مورد تأکید است.
بسیار مطلب جالبی بود و از نظر علمی و شرعی کاملاً به جا و درست . خوشحالم که آقایان نیز به این مسایل توجه می کنند . این نشانه ی پیشرفت فرهنگی جامعه است .
راستی اگر فردی مطلبی راجع به لج بازی بچه ها ، دروغ گویی و دلایل آن ، بد غذایی و بد خوابی دارد سپاسگذار می شوم روی سایت بگذارد بقیه نیز استفاده کنند .
با تشکر