از فواید خرما چه می دانید؟
خرما شامل بیش از ۶۰ درصد مواد قندی، ۵ الی ۳ درصد عناصر معدنی، ۳ درصد پروتئین، ۱/۶ درصد فیبر و ۰/۵ درصد چربی است. از خوردن هر ۱۰۰ گرم خرما ۳۰۰ کالری گرما و انرژی تولید می شود. میوه خرما بسیار انرژی زاست که در رژیم های غذایی سالم جایگاه مهمی دارد. از شیره این میوه نیز به عنوان یکی از مواد تشکیل دهنده کلوچه و نان های شیرینی استفاده می شود.
خرما حاوی شکر و فیبر است که برای انسان استفاده مناسبی دارد. میزان چربی موجود در این میوه اندک و قابل اغماض است. خرما حاوی فیبرهایی از جمله پلی ساکاریدها شامل سلوله و پکسین و نیز پروتئین های نامحلول است. دستگاه گوارش بدن اغلب توانایی متابولیسم فیبر را ندارد. در خرمای رسیده ساکارز به یک قند قابل تبدیل، تغییر می یابد که ترکیبی از گلوکز و فروکتوز است. خرما حاوی فیبر سالم، ۷ ویتامین و ۱۱ ماده معدنی است.
خرما به خاطر داشتن آهن فراوان برای کم خونی مفید است و به علت وجود منیزیم در آن خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد، همچنین باعث تقویت فعالیت فکری و نیز برای سلامتی پروستات و کلیه ها مفید است. خرما همچنین برای دفع سنگ کلیه، امراض سینه و رماتیسم مفید است و اسهال را برطرف می کند. خوردن خرما برای زخم و تاول دهان خوب نیست. همچنین مصرف آن همراه ماست بسیار مضر است.